Luna in Astrologia Medicala

Luna afectata în Berbec da tendinta la insomnie, la letargie, la dureri de cap si la slabirea ochilor. Prin actiunea reflexa in Balanta la nefrita cronica, la abcese ale rinichilor, la uremie.

Luna in Taur

Luna afectata în Taur da tendinta la dureri de gat, mai mult, daca este în conjunctie cu Pleiadele (29 de grade ale Taurului) si afectata de Saturn, Marte, Uranus sau Neptun, la tulburari vizuale; prin actiunea sa reflexa în Scorpion, la menstruatie anormala si la probleme genitale.

Luna in Gemeni

Luna afectata în Gemeni da tendinta la catara plamanilor, la astm, la bronsita, la pneumonie si la reumatisme în brate si în umeri.

Luna in Rac

Luna afectata în Rac da tendinta la afectiuni ale stomacului, la hidropizie, la obezitate, la umflaturi, la tulburari digestive si la epilepsie.

Luna in Leu

Luna afectata în Leu da o tendinta la proasta circulatie a sangelui, la convulsii, la afectiuni cardiace sau daca se gaseste în al 6-lea grad al Leului, la tulburari vizuale.

Luna in Fecioara

Luna afectata în Fecioara da tendinta la probleme intestinale, la dezinterie si la peritonita. Posibile probleme endocrine la femeile care iau anticonceptionale.

Luna in Balanta

Luna afectata în Balanta da tendinta la nefrita cronica, la abcese ale rinichilor, la uremie si, prin actiunea sa reflexa în Berbec, la dureri de cap si la insomnie.

Luna in Scorpion

Luna afectata în Scorpion da tendinta la neregularitatea menstruatiei, la probleme cu vezica, cistite sau la alte afectiuni urino-genitale; prin actiunea sa reflexa în Taur, la dureri de gat.

Luna in Sagetator

Luna afectata în Sagetator da tendinta la hemopatie, la afectiuni ale  soldului si, uneori, la fracturi ale femurului; prin actiunea sa reflexa în Gemeni, la astm.

Luna in Capricorn

Luna afectata în Capricorn da tendinta la reumatisme articulare, la insuficienta fluidului sinovial, la eruptii cutanate si, prin actiunea reflexa în Rac, la probleme digestive.

Luna in Varsator

Luna afectata în Varsator da tendinta la varice, la ulcerul picioarelor, la hidropizie si, prin actiunea reflexa în Leu, la isterie, la sincope, la probleme cardiace.

Luna in Pesti

Luna afectata în Pesti da tendinta la picioare sensibile, la alcoolism, la utilizarea drogurilor si, prin actiunea reflexa în Fecioara, la tulburari intestinale de diferite genuri. Rezistenta slaba in fata virusilor.