Soarele in Astrologia Medicala


Soarele in Berbec

Berbecul guverneaza capul cu toate actiunile si reactiile acestei regiuni, lobii cerebrali, oasele craniene si fata cu exceptia nasului care este domeniul Scorpionului; mxilarul superior cu dintii, ochii, musculatura mobila, si in general toate simturile, in principal vederea. Este legat de energia care este baza pentru activitatea corporala. Soarele in Berbec sensibilizeaza aceste zone.


Aceasta poztionare a Soarelui poate cauza dureri de cap, fevra cerebrala, in anumite cazuri meningita. Exista o predispozitie spre insolatii, apoplexie sau afazie.

Soarele in Taur

Taurul guverneaza partea corpului definita de la baza craniului si mandibula pana la clavicula: cuprinde cerebelul, bolta palatina (cerul gurii), maxilarul inferior, urechile si auzul, limba, laringele, glota, epiglota si faringele, corzile vocale, si vocea, amigdala, partea superioara a esofagului, gatul, ceafa, cele 7 vertebra cervicale, venele jugulare, arterele carotide si vasele de sange aferente. Soarele in Taur sensibilizeaza aceste zone.


Aceasta pozitionare a Soarelui poate cauza inflamatii in gat, comgestie nazala, polipi in regiunea gatului sau a corzilor vocale si difetrie.

Soarele in Gemeni

Gemenii guverneaza spatele claviculei si omoplatii, bratele, umerii, cubul si radius, palma si mana corespunzatoare, muschii pectorali, sistemul respirator superior, trahea, bronhiile si coastele superioare, sistemul nervos, ritmul. Soarele in Gemeni sensibilizeaza aceste zone.


Aceasta pozitionare a Soarelui poate cauza bronsita, probleme nervoase, pleurezie, hiperventilatie, respiratie supreficiala care are ca si conscinta o oxidenare improprie a organismului si accidentari la maini si degete.

Soarele in Rac

Racul guverneaza esofagul, stomacul, diafragma, pancreasul, sanii, vasele lactifere, lobii superiori ai ficatului si canalul toracic. Este esential transformator si prin urmare guverneaza tot sistemul digestiv, enzimele, sucurile gastrice, saliva si laptele matern, cutia toracica, emisfera cerebrala stanga. De asmenea guverneaza mucoasele interne. Racul reprezinta nutritia si transformarea ratiilor. Soarele in Rac sensibilizeaza aceste zone.


Aceasta pozitionare a Soarelui poate cauza dispepsie, probleme legate de sani, indigestii sau alte afectiuni stomacale.

Soarele in Leu

Leul este in relatie directa cu vitalitatea individului pentru ca reprezinta inima fizica a organismului. Guverneaza inima, aorta, arterea coronara anterioara si posterioara, spatele si muschii, maduva, coloana vertebrala, vertebrele dorsale si centrii nervosi superiori, emisfera cerebrala dreapta, circulatia, tiroida. Soarele in Leu sensibilizeaza aceste zone.


Aceasta pozitionare a Soarelui poate cauza probleme cu inima, spatele sau febra.

Soarele in Fecioara

Fecioara reprezinta absortia, asimilatia si selectia substantelor, prefera  igiena, dieta si sanatatea. Guverneaza stomacul, abdomenul, in special intestinele, (gros si subtire), duodenul, vezica biliara, splina, peritoneul, sistemul nervos vegetativ. Soarele in Fecioara sensibilizeaza aceste zone.


Aceasta pozitionare a Soarelui poate cauza probleme de asimilare a substantelor nutritive, diaree sau constipatie, probleme cu glicemia.

Soarele in Balanta

Balanta reprezinta in fiinta umana functia de filtrare si distilare pentru echilibrul corpului, principala functie a rinchilor fiind eliminarea din organism a rezidurilor fiziologice pentru purificarea sangelui. Guverneaza sistemul venos in general, rinichii, glandele suprarenale, regiunea lombara si aparatul urinar impreuna cu scorpionul glandele genitale interne si sistemul vasomotor. Soarele in Balanta sensibilizeaza aceste zone.


Aceasta pozitionare a Soarelui poate cauza diverse afectiuni ale rinichilor cum ar fi spre exemplu nefrita sau boala Bright.

Soarele in Scorpion

Scorpionul reprezinta procreatia si readaptarea, are legatura cu reproductia sistemelor vitale. Guverneaza organele genitale externe, aparatul urinar impreuna cu Balanta, regiunea iliaca, rectul si anusul, nasul si simtul olfactiv, guverneaza de asemenea reinnoirea celuleor (menstruatia), excrementele, transpiratia, imunitatea, leucocitele, celule de reproducere. Soarele in Scorpion sensibilizeaza aceste zone.


Aceasta pozitionare a Soarelui poate cauza probleme ale aparatului reproducator, hemoroizi sau pri actiunea reflexa in Taur probleme cu gatul.

Soarele in Sagetator

Sagetatorul este asociat cu sistemul locomotor, soldurile si coapsele. Ca sistem opus guverneaza caile respiratorii si sistemul nervos. Impreuna cu balanta, sistemul vasomotor si arterial, guverneaza soldurile, copasele, coccyxul, fosa iliaca si muschii aferenti. Soarele in Sagetator sensibilizeaza aceste zone.


Aceasta pozitionare a Soarelui poate cauza probleme ale nervului sciatic, raniri in zona coccyx -ului, loviri la spate mai ales in urma caderii de pe cal sau raniri cu arme de foc. 

Soarele in Capricorn

Capricornul are o analogie cu limitele si limitarile si pentru acest motiv guverneaza pielea care este limita externa a corpului. Guverneaza scheletul, oasele, parul, unghiile, pielea, genunchii, articulatiile in general si dintii. Soarele in Capricorn sensibilizeaza aceste zone.


Aceasta pozitionare a Soarelui poate cauza probleme de piele, dureri alea oaselor sau articulatiilor, probleme cu stomacul.

Soarele in Varsator

Varsatorul guverneaza circulatia sangelui si prin semnul opus coloana si maduva osoasa, centrii medulari, sistemul nervos si picioarele intre genuchi si calf, tibia, peroneul si glezna. Soarele in Varsator sensibilizeaza aceste zone.


Aceasta pozitionare a Soarelui poate cauza o circulatie proasta, otravrie cu dioxid de carbon, dureri de picioare, alergii la metale sau la alte substante chimice.

Soarele in Pesti

Pestii au o natura relaxanta asupra tesuturilor care produc excretiile nazale si salivare. Aparatul glandular, ganglioni, sistem limfatic, mucozitati, laba piciorului, degetele de la picioare. Soarele in Pesti sensibilizeaza aceste zone.

Aceasta pozitionare a Soarelui poate cauza probleme limfatice, sensibilitate la raceli, gripa, bolile copilariei si o circulatie proasta.