Jupiter in Astrologia Medicala



Jupiter in Berbec

Jupiter afectat în Berbec da tendinta la ameteala, la congestie cerebrala, la somnolenta, la trombi, la lesin, la ulceratiile gingiilor maxilarului superior si, prin actiunea reflexa în Balanta, la diabet, la depresie datorata lipsei de secretie suprarenala.

Jupiter in Taur

Jupiter afectat în Taur da tendinta la lacomie: de aici, pletora si apoplexia, impetigo si carbon, ulceratiile gingiilor maxilarului superior, probleme cu tiroida, amigdalele si, prin actiunea reflexa în Scorpion, la catar nazal si la sangerarile nasului.

Jupiter in Gemeni

Jupiter afectat în Gemeni da tendinta la pleurezie, la afectiunile sangelui, la congestie si la apoplexie pulmonara si, prin actiunea reflexa în Sagetator, la fracturi de oase, la guta si la reumatisme în solduri si coapse.

Jupiter in Rac

Jupiter afectat în Rac da tendinta la lacomie cauzand dilatarea stomacului, la dispepsie, la boli de ficat, la hepatite, la hidropizie, hernie si, prin actiunea reflexa în Capricorn care guverneaza pielea, la pustule si la alte eruptii de acelasi gen. Este recomandat a se manca mai putin si mai des.

Jupiter in Leu 

Jupiter afectat în Leu da tendinta la apoplexie, la cresterea colesterolului si în consecinta, circulatia sangelui este uneori încetinita, uneori grabita si da nastere palpitatiilor si unei stari febrile, la marirea inimii; prin actiunea reflexa în Varsator, la umflarea gleznelor.

Jupiter in Fecioara

Jupiter afectat în Fecioara da tendinta la probleme ale ficatului legate de enzime, degenerarea ficatului care este adesea ulcerat, la galbenare, cresterea colesterolului.

Jupiter in Balanta

Jupiter afectat în Balanta da tendinta la insuficienta suprarenala, la abcesele rinichilor, la diabet, la eruptii cutanate datorate actiunii lenese a rinichilor si, prin actiunea reflexa în Berbec, la congestia creierului, de unde slabiciune si ameteli. Sunt posibile probleme datorate consumului de dulciuri.

Jupiter in Scorpion 

Jupiter afectat în Scorpion da tendinta la hipetrofia prostatei, HPV, la abcese uretrale, la hidropizie, la hidremie si la diateza urica; prin actiunea reflexa în Taur, la atacuri de apoplexie si la sangerari de nas.

Jupiter in Sagetator 

Jupiter afectat în Sagetator da tendinta la reumatisme si la guta, dureri ale soldurilor; prin actiunea reflexa în Gemeni, la apoplexie pulmonara si la vicierea sangelui.

Jupiter in Capricorn 

Jupiter afectat în Capricorn da tendinta la diverse boli de piele si, prin actiunea reflexa în Rac, la tulburari digestive, la hidropizie, la hepatite si la degenerescenta grasa a ficatului.

Jupiter in Varsator 

Jupiter afectat în Varsator da tendinta la varice în timpul sarcinii, la umflarea gleznelor si, prin actiunea reflexa în Leu, la apoplexie si la palpitatii.

Jupiter in Pesti 

Jupiter afectat în Pesti da tendinta la umflarea si transpiratia picioarelor, exista o tendinta spre alcolism care poate duce la probleme ale ficatului si, prin actiunea reflexa în Fecioara, la hipertrofia ficatului, la afectiuni hepatice si afectiuni intestinale.