Saturn In Astrologia Medicala

Saturn in Berbec  

Saturn afectat în Berbec da o tendinta la dureri de cap, guturai, cataracte, la surditate si la raceli diverse. Exista pericolul anemiei cerebrale, cariilor dentare, tartru, lesinuri si, prin actiunea reflexa în Balanta, tulburari renale.

Saturn in Taur 

Saturn afectat in Taur da o tendinta la flegma, la difterie, la epuizare, la oreon, la laringita difterica, la cariarea dintilor maxilarului inferior, la sufocari, probleme cu tiroida si, prin actiunea reflexa in Scorpion, la strangulari interne, la constipatie si la afectiuni similare.

Saturn in Gemeni 

Saturn afectat in Gemeni da tendinta la reumatism în brate si în umeri, la bronsite, la epuizare pulmonara, la astm, ftizie, reumatism sau artrita la maini, brate sau umeri, tremur datorat lipsei de calciu si magneziu si, prin actiunea reflexa in Sagetator, la sciatica si la afectiunile soldului.

Saturn in Rac 

Saturn afectat in Rac da tendinta la pierderea apetitului datirta stresului emotional, la scaderea nivelului acidului hidrocloric in stomac ceea ce produce o digestie proasta, secretiile gastrice pot fi sub nivelul normal si duc la o asimilare proasta a substantelor nutritive in organism. Poate cauza greturi, scorbut, hepatite, calculi biliari, anemie si micsorarea esofagului sau probleme cu sanii.

Saturn in Leu 

Saturn afectat in Leu da tendinta la deformarea sirei spinarii, la slabiciune lombara, la insuficienta musculara a inimii, la arteroscleroza si la scleroza sirei spinarii.

Saturn in Fecioara 

Saturn afectat in Fecioara da tendinta la atonia miscarii peristaltice a intestinelor, micsoreaza absorbtia, obstructioneaza ileo-caecum-ul, colonul transversal si apendicele.

Saturn in Balanta 

Saturn afectat in Balanta da tendinta la ataxie locomotorie, la calculi renali, la pietricele si nisip, la nefrita cronica, la retentie urinara, la o nutritie imperfecta si, prin actiunea reflexa in Berbec, la dureri de dinti, de cap si alte afectiuni ale capului.

Saturn in Scorpion 

Saturn afcetat în Scorpion da tendinta la sterilitate, la încetarea menstruatiei, la strangulari interne, la constipatie, la hemoroizi si, prin actiunea reflexa în Taur, la catar nazal, la raguseala cronica, la flegma si alte afectiuni ale gatului.

Saturn in Sagetator 

Saturn afectat in Sagetator da tendinta la contuzia  soldurilor si a coapselor, la sciatica, la guta  si la afectiunile  soldurilor; prin actiunea reflexa in Gemeni, la bronsite, la tuberculoza si la alte afectiuni proprii Gemenilor.

Saturn in Capricorn 

Saturn afectat în Capricorn da o tendinta la reumatisme articulare, la egzema, la infectii contagioase ale pielii sau diverse alte boli ale pielii; prin actiunea reflexa în Rac, la galbenare, la calculi biliari si la dispepsie.

Saturn in Varsator 

Saturn afectat în Varsator da tendinta la glezne slabe, ce se pot rasuci usor si, prin actiunea reflexa în Leu, la deformarea sirei spinarii, la scleroza si alte afectiuni ale 
inimii, ale spatelui si ale arterelor.

Saturn in Pesti 

Saturn afectat in Pesti da tendinta la picioare reci, la bataturi, la reumatisme si de asemenea la tuberculoza cauzata de o racire a picioarelor; prin actiunea reflexa in Fecioara, la hidropizie.