Zodia Leu

Zodia Leu simbolizeaza ego-ul constient, acea parte speciala din noi înşine care este conştienta de noi înşine ca si entităţi separate. Când ne putem atinge propriul centru interioar şi putem sa preluam in mod conştient controlul in vieţile noastre, atunci suntem în măsură să dezvoltam un ego sanatos . Altfel, suntem guvernati de programe instinctuale inconstiente si putem fi în imposibilitatea de a ne conecta cu adevărata noastra esenţă . Când reusim sa ne identificam cu adevarata noastra esenta ne simţim încrezători şi puternici din interior.

De-a lungul vietii am fost condiţionaţi să ne identificam cu emoţiile noastre, cu familia noastră , cu personalitatea noastră, cu statutul nostru social, cu realizările noastre, cu profesia noastră, cu veniturile si posesiunile noastre, etc. Am fost invatati să credem că suntem casa noastră, maşina noastră, educaţia noastră, salariul pe care-l avem. Incercam sa gasim satisfacţie oriunde şi peste tot, doar în sinele nostru nu. Zodia Leu ne învaţă că suntem inima noastra. Si dacă ne inchipuim asa cum nu suntem in realitate, atunci avem probleme. Nu este nimic mai enervant şi mai plictisitor decât falsitatea pompoasa , ireala. Şi nu este nimic mai sincer şi autentic decât o persoană care se exprimă pe ea insasi asa cum este.

Zodia Leu ne învaţă că exprimandu-ne creativitatea, jucandu-ne, putem sa ne descoperim propria identitate. Zodia Leu este guvernata de Soare - energia arhetipală a regelui sau a reginei. Soarele este sursa de putere in vieţile noastre, este centrul universului nostru.
Leul este regele şi o ştie si el. Tot ceea ce face este important pentru el – pentru ca întreaga lui viaţă este dedicată auto-exprimarii.

Zodia Leu ne învaţă că daca ne exprimam şi ne daruim talentele in lume, castigam de la ceilalti recunoaştere si apreciere. Cei nascuti in aceasta zodie au o mare nevoie de a fi recunoscuti de către societate (societatea fiind reprezentata de zodia opusa Varsatorul ). Zodia Varsator reprezinta constiinta existentei grupului, dar avem nevoie ca mai intai sa ne dezvoltam partea din personalitatea noastra ce corespunde zodiei Leu înainte de a putea sa ne angajam sa servim umanitatea . Când ne auto-exprimam adevarata esenta a personalitatii noastre, eforturile noastre au relevanţă si pentru grup.

Împreună, axa Leu - Varsator promoveaza creativitatea individuală şi libertatea fiecărui membru al societăţii în contextul cooperării in grup, pentru a atinge obiectivele colective. Dar trebuie să facem ceva al noastru, dacă avem de gând să ne aducem contribuţia unică în lume.

Leul mai puţin conştient (evoluat) are o nevoie disperată să se simtă important, cerseste atenţie şi admiraţie ; poate fi plin de sine si sa se comporte adesea ca un copil răsfăţat care încearcă să acţioneze ca un adult. Poate există un egocentrism compulsiv si o incercare de dominare. Problema lor de bază este incapacitatea de a-si gasi centrul interior pentru a avea stabilitate si un sens al vieţii. Acest comportament reflectă o lipsă de încredere şi o lipsa de scop personal .

Casa în care Soarele nostru se află in astrograma ne poate ajuta să răspundem la întrebărilor noastre despre: Ce am venit aici sa fac, ce anume nimeni altcineva nu poate face mai bine decat mine? Cum si unde pot sa-mi las amprenta mea specială in lume ?